De Stichting Groningen-Friesland-Drenthe voor Roemenië is opgericht om hulp te verlenen aan particulieren, ziekenhuizen, kindertehuizen, kerken e.d. Het werkgebied in Roemenië is voornamelijk Transsylvanië.

Belangrijk onderdeel van ons werk is steun aan arme Roemeense gezinnen of alleenstaanden. Voor hen zoeken wij sponsors, mensen in Nederland die hen enkele keren per jaar met geld, goederen en levensmiddelen willen helpen. Hieruit ontstaan vaak waardevolle persoonlijke contacten. Om te zorgen dat die hulp ter plekke komt, organiseert de stichting vier keer per jaar een transport, dat we met "eigen" vrijwilligers bij de contactpersonen in Roemenië brengen.

Ook steunen we ziekenhuizen in Agnita en Sârmaşu en een vereniging van diabetici in Sibiu. De ziekenhuizen ontvangen bedden en andere medische materialen van ziekenhuizen en instellingen in Nederland. Ook krijgen ze financiële steun voor de aanschaf van medicijnen en melkpoeder. Om dit te kunnen betalen is de stichting grotendeels afhankelijk van giften.

In Albeşti, Dumbraveni en Gura Arieşului geven wij financiële steun voor het verstrekken van brood aan ouderen, aan dak- en thuislozen en aan arme gezinnen met inzet van de plaatselijke bakker. Op de school in Miheşu de Cîmpie krijgen de kinderen regelmatig bananen. Kleine, maar zeer directe hulp. Op het kleuterschooltje en de basisschool in Cotus krijgen de kinderen drie keer in de week een warme maaltijd. Vaak de enige warme maaltijd die ze krijgen. Ook hiervoor zijn wij afhankelijk van giften of andere donaties.

De stichting wordt gerund door een bestuur en tientallen vrijwilligers voor het inzamelen, het laden van de transporten en natuurlijk voor het besturen van de vrachtauto. Ook in Roemenië is een netwerk van contactpersonen, de vrijwilligers die ervoor zorgen dat alles op de plek komt waar het zijn moet. Zij zijn ook de belangrijkste informatiebron over de situatie in het land en bij individuele gezinnen.

      De Stichting Groningen-Friesland-Drenthe voor Roemenië:

 

      - is opgericht op 14 mei 1991

 

      - staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 41003996

 

      - is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), giften aan en via onze organisatie zijn fiscaal aftrekbaar

 

      Het stichtingsbestuur bestaat uit:

 

      - Gerrit Samplonius, voorzitter

 

      - Wessel Loonstra, secretaris

 

      - Grietje Hoving, penningmeester

 

      - Sjikke Havinga, projecten

 

      - Jan Hoving, transport

 

      - Jotineke van Norel, pakketten

 

Joomla templates by a4joomla