Novembertransport 2022

 

Enkele weken terug hadden wij een zogenaamde "papieren" inzameling. Deze keer geen kledingpakketten vanuit Nederland, maar voedselpakketten en finaniële ondersteuning die vanuit Roemenië geregeld wordt. Het pakket met lijsten en geldenveloppen is inmiddels aangekomen in Roemenië en de verwachting is dat ze volgende week kunnen beginnen met het uitdelen van de pakketten en geldenveloppen. Ook deze keer houden wij u op de hoogte waar de pakketten worden bezorgd zodat u weet wanneer uw gezin hun pakket kan verwachten. U kunt een verslag van het reilen en zeilen in Roemenië op deze plek verwachten..

 

Maandag 28 november

Vandaag zijn ze in Roemenië begonnen met het uitdelen van de pakketten en geldenveloppen. In alle vroegte is Anna-Maria vanuit Cornesti naar Floresti gereden waar Marien inmiddels het geld verzorgd had. Op de terugweg naar huis bezorgde ze onderweg de pakketten en geldenveloppen in Gura Ariesului en Turda. Het is momenteel al flink koud in Roemenië en erg mistig. De planning is dat ze morgen de spullen in Sarmasu gaat brengen. 

 

Dinsdag 29 november

Het is ruim twee uur rijden naar Sarmasu en omdat de dagen kort zijn, besluiten ze vandaag met twee auto's tegelijk te vertrekken. Er zijn te veel pakketten om het in één auto in één keer mee te kunnen nemen. Nu hebben ze rond de middag alles al afgeleverd. 's Avonds komen al de eerste bedankjes. Wat zijn de mensen in Roemenië weer blij met deze hulp!

 

Woensdag 30 november

Ook voor Velt zijn veel pakketten en dus vertrekken ze vanmorgen weer met twee auto's.  Onderweg bezorgen ze eerst de pakketten voor Tatarlaua. Ook hier is men weer erg blij met de pakketten. Vooral in de dorpen waar het normaal gesproken al een puzzel is om elke dag te kunnen leven, is het in deze krappe tijden zo zwaar dat het al lang overleven is geworden. Wat is het dan bijzonder dat u meehelpt om voor hen het verschil te maken!

In de middag brengt Anna-Maria alleen de pakketten naar Copsa Mica, Medias en Dumbraveni. Morgen hopen ze de laatste pakketten te bezorgen.

 

Donderdag 1 december

Vandaag staan er veel kilometers op het programma en dus gaat Zoltan mee. Al vroeg vertrekken ze naar Sibiu, Sadu, Agnita en Codlea. Het verloopt allemaal zonder problemen en in de avond omstreeks 8 uur komt het bericht dat de missie weer voltooid is. Ze zijn blij dat alles weer gelukt is voor de eerste sneeuw gevallen is. En wij zijn dankbaar dat zij het weer voor ons hebben willen regelen!

 

De komende maanden zullen wij onze activiteiten op een lager pitje voortzetten. In de week van 17 en 18 februari 2023 staat onze volgende insameling weer gepland. We hopen u dan allen weer te ontmoeten!

Joomla templates by a4joomla