Septembertransport

 

Afgelopen maandag (21 september) zijn in Roemenië alle geldenveloppen gevuld en dinsdagmorgen nog eens gecontroleerd door Zoltan en Annamaria Szekely.

controleren

Zij verzorgen al jaren ieder transport de voedselpakketten voor ons en hebben nu de taak op zich genomen de voedselpakketten en de geldenveloppen langs alle inzameladressen te brengen. Fantastich natuurlijk, en we hopen dat dit hen allemeaal gaat lukken!

Naast de enveloppen met financiële bijdragen voor de gezinnen hebben ze ook enveloppen met geld om de projecten te ondersteunen. Op deze manier kunen we in deze onzekere tijden toch de vurig gewenste ondersteuning blijven bieden.

Om u op de hoogte te houden hoe het gaat en waar ze allemaal geweest zijn, zullen we op deze plek dagelijks een verslag van de gebeurtenissen in Roemenië voor u bijhouden.

 

Nadat dinsdag alle enveloppen zorgvuldig nageteld en afgetekend zijn (het fijne is dat Annamaria ons steeds foto's stuurt van alle officiële documenten), hebben ze de goederen voor Floresti achtergelaten en zijn ze vervolgens doorgereisd naar Turda en Gura Ariesului om de pakketten en de enveloppen af te leveren. Daarna proberen ze de contactpersonen te bellen om hen op de hoogte te stellen van hun komst de volgende dag. Dit gaat niet helemaal gemakkelijk, want ook namens de stichting zijn we al langer dan een half jaar niet in Roemenië geweest en dan kan het soms zomaar zijn dat er een telefoonnummer gewijzigd is. Gelukkig hebben we in al die jaren ook vaak nog andere contacten verzameld en komt het meestal toch nog goed. 

 

Woensdagmorgen is de contactpersoon in Dumbraveni gelukkkig wel thuis en die blijkt inderdaad een ander telefoonnummer te hebben. Blij met de voedselpakketten, de mensen hebben het erg nodig, maar ook heel erg blij met het geld voor het broodproject.

Een wekelijkse ondersteuning waar ze nu al zo lang zonder hebben gezeten. In het ziekenhuis van Agnita zit alles op slot als gevolg van Coronamaatregelen en mogen ze de poort niet in. Gelukkig wordt er wel gewoon gewerkt en onze contactpersoon regelt alles buiten de poort. Dan maken ze de wereldreis naar Codlea. Zo ver zijn ze nog nooit Roemenië in geweest! Ook hier wordt alles vlot afgehandeld. Het laatste adres is Albesti waar ze ook enorm gelukkig zijn met het geld voor het broodproject. Nog een ruime 50 kilometer naar huis en morgen weer verder. 

 

Donderdag staat Sarmasu op het programma. Er zijn maar liefst 90 voedselpakketten voor Sarmasu. Om kosten te besparen willen ze zo weinig mogelijk gebruik maken van de (huur)bestelbus en dus vervoeren ze de pakketten in hun eigen auto. Dat betekent dat ze twee keer moeten rijden. Eerst leveren ze de envelop met het geld voor het ziekenhuis af. Hoewel ze daar al wisten dat ze kwamen, zijn ze toch nog erg verrast en enorm blij met het geld dat ze in deze moeilijke tijden zo goed kunnen gebruiken. Het is even zoeken naar ons contactadres, die hoog in de bergen woont. In twee ritten worden alle pakketten gebracht en het hele huis daar vol pakketten gestampt.

De contactpersoon zal ze de komende dagen uit gaan delen. 's Avonds weer thuis stuurt Annamaria een berichtje: Ik voel me net de Kerstman, iedereen is zo gelukkig en verrast, nu begrijp ik waarom jullie dit elke keer weer doen. Even later stuur ik haar de foto's door van het kindertehuis in Odorheiu, die vandaag ook het geld gekregen hebben (via ons contactadres in Albesti), en met grote dank reageren. De volgende keer wil ik daar ook heen stuurt ze me dan. Laten we hopen dat we een volgende keer weer zelf kunnen, maar alleen al die woorden bezorgen mij kippenvel. 

Volgende week gaan ze weer verder. Dan huren ze de bus en bezorgen ze de pakketten en enveloppen voor Velt, Medias, Tatarlaua, Copsa Mica, Sibiu en Sadu. 

Dan weer een nieuw verslag. 

Woensdag in alle vroegte vertrekken Zoltan en Annamaria met een vriend in een grote bestelbus om de laatste pakketten te bezorgen. Al om half 10 zijn ze in Velt, en vervolgens moeten ze nog door naar Tatarlaua, Medias, Copsa Mica, Sibiu en Sadu. Overal enthousiaste verhalen. Overal grote blijdschap. De families in Sadu zijn zo blij met wat jullie sturen. Dat jullie ons niet vergeten, ook al hebben jullie zelf ook grote problemen met het Coronavirus, komt er 's avonds een berichtje.

Kwart over 6 's avonds zijn ze weer thuis. De slotconclusie van Annamaria wil ik u niet onthouden:

Na een lange dag eindelijk weer thuis. We hebben de missie voltooid. Iedereen heeft zijn voedselpakket en eveneens de geldenvelop gekregen. Dank voor jullie vertrouwen en dat ik deze klus heb mogen doen voor jullie. Het was een groot pleizer en ik heb er iedere minuut volledig van genoten.

Zo is alles bezorgd en hebben we toch de helpende hand kunnen bieden. Als bestuur zijn we afgelopen woensdagavond bijeen geweest en we hebben afgesproken dat we gaan proberen om dit jaar nogmaals op deze manier te helpen. We hopen dat we ook dan weer op u mogen rekenen. Houd de site, de rondzendbrief en de mail in de gaten. We houden u op de hoogte. 

 

Joomla templates by a4joomla